dinsdag 31 januari 2012

Recensie: Rayman Origins

Na het briljante Rayman 3 uit 2003, werd Rayman gedegradeerd tot (zeer) matige party-games met schreeuwende kutkonijnen. BAAAAAAAAAAAH!!!!! Maar met Rayman: Origins is Rayman weer helemaal terug van weggeweest, en hoe!

Prachtig tekenstijltje


Laten we maar weer beginnen over de graphics, want deze game ziet er echt FANTASTISCH uit! De game is volledig handgetekend en dat is te zien! Rayman: Origins is een enorm kleurrijke game en is in Full-HD speelbaar! Alles wordt zeer sfeervol in beeld gebracht. Je vergeet gewoon even die koude, grauwe wintermaanden.


Lachen!















Gameplay


Rayman: Origins is een platformer. Een soort mix tussen Mario en LittleBigPlanet. Door het verhaal krijg je steeds meer vaardigheden, een paar voorbeelden zijn de welbekende "helicopter-oren", de mogelijkheid om vijanden een flinke kets te verkopen en de mogelijkheid om tegen bepaalde muren op te lopen. Bij veel acties moet je wel even nadenken voordat je iets doet. Dit voegt een soort puzzel-effect toe.

KNAL!














Met z'n vieren


Met Rayman: Origins heb je de mogelijkheid om samen met (maximaal) drie andere vrienden het verhaal te doorlopen. Zo kun je elkaar dus door de levels heen helpen. Maar het draait wel om de score, dus je kunt elkaar ook flink dwarszitten! Zo kan je iemands sprong verpesten door hem een flinke klap op z'n sodemieter te geven. Hilariteit gegarandeerd! Hoewel er vast ook vijandschappen voor het leven zullen worden ontketend.
PATS!













Lastig


Toch is Rayman: Origins soms ook flink frustrerend. Het feit dat je maar één keer geraakt mag worden (als je een hartje uit een fles hebt twee keer), zorgt ervoor dat er op bepaalde stukken stoom uit je oren komt. Want sommige levels zijn behoorlijk lastig! Maar de doorzetter overwint!

Loop...














Conclusie


Rayman: Origins is een ontzetten vermakende platformer, zeker als je met een paar vrienden speelt. Deze game is een absolute must-have voor elke platformer-fan! En voor alle PC-bezitters: de PC-versie komt in maart!

Speelbaarheid


Na 20 uur was ik nog niet eens op de helft!! WAUW!

Cijfer: 9,1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten